Färdigheter du behöver (förutom att skriva) för att försörja dig som författare

Det finns ingen bättre tid än just nu att försörja sig på att göra det du älskar, även om verkligheten kanske inte är vad du föreställer dig. Få författare som tjänar en lukrativ lön gör precis vad de älskar, vilket ofta inkluderar att vara krökt över en dator i flera dagar och arbeta med den romanen, dikten eller novellen. Den goda nyheten är att varje enskilt företag, företag och byrå behöver en skicklig författare och de är villiga att betala för kvalitet. Den dåliga nyheten är att du antagligen inte kommer att skriva om vad du vill.

Självklart måste du vara en bra författare för att kunna göra en anständig försörjning; det är givet. Men för att vara konkurrenskraftig som en nischförfattare, teknisk författare, bloggare eller SEO-författare behöver du mer än att skriva kotletter. Det finns många bra författare där ute, mycket större än du, och ändå kan du fortfarande ha en kant över dem. Tänk på dessa nödvändiga färdigheter du behöver lägga till din arsenal.

1. Hastighet i spader

Du måste vara både en stor författare och en snabb författare. För att verkligen tjäna stora pengar bör du ta betalt per ord eller schablonbelopp per projekt, inte per timme. Om du får 50 $ per blogg på 500 ord och du kan göra tre på en timme, är det 150 $ per timme. Du har kontroll över hur bra och snabbt du skriver, så du kan inte betrakta ditt arbete som ditt barn eller beklaga varje förändring av komma.

2. Tidshanteringsförmåga

På samma sätt måste du dominera din tid, veta hur du prioriterar dina projekt i en triagemiljö och lägga undan överklagandet av multitasking. Många professionella författare arbetar som frilansare eller i en virtuell kontorsmiljö så att du inte har en chef som andas ner i nacken. Men om du inte kan hålla dig på rätt spår visas det i dina missade deadlines.

3. Så många tekniska färdigheter som möjligt

WordPress och sökmotoroptimering (SEO) toppar listan över önskvärda egenskaper för många som anställer författare. Olika branscher har dock olika preferenser, och det kan behöva dig att lära dig olika kodningsspråk, ha erfarenhet av att arbeta med en viss typ av ingenjör, ha kunskaper i musik eller är musikaliskt benägen eller ha en biomedicinsk bakgrund. Det är här du har viss frihet att styra din framtid, så välj klokt.

4. Människors färdigheter

Livet för en författare som ensam är teoretiskt trevligt, men orealistiskt när det gäller tekniskt skrivande. Du kommer att arbeta med chefer som inte har någon aning om att skriva, redaktörer, ingenjörer, kanske intervjua människor som inte vill prata med dig. Ju bättre du kan kommunicera skriftligen och personligen, desto lättare blir ditt jobb.

De färdigheter du behöver för att vara en stor författare slutar aldrig, och de kan alltid finpussas. Som nybörjare kan du ta så många olika projekt som möjligt för att lära dig när du går (och få betalt för det). Du kommer att ta reda på var du utmärker dig och var du ska fokusera mer. När det gäller den kärleken till att skriva, kanske du bara har råd med lyxen av tid att skriva nästa stora amerikanska roman efter att ha avslutat det sista fluffstycket för kändisskvallerns online-tidning.